Veelgestelde Vragen
Er komen witte vlekjes in de kaars
De witte vlekjes ook genaamd frosting kunnen ontstaan in plantaardige wassen, de kaarsen zijn gemaakt van 100% plantaardige sojawas, ook kan het weleens ontstaan door temperatuur verschillen, iedereen heeft een andere temperatuur in huis, maar ook tijdens de bezorging kunnen temperatuur verschillen voorkomen, daardoor zouden deze vlekjes weleens kunnen ontstaan, maar hebben verder geen invloed op de kaars.
Brand de kaars minder goed door de vlekjes
Nee de vlekjes hebben geen effect op het branden van de kaars, het is een teken dat het een 100% plantaardige was is die niet schadelijk is in tegenstelling tot paraffine was. Sojawas heeft ook een langere brandtijd.
Hoelang duurt het als ik iets bestel
Op werkdagen voor 17:00 besteld de eerst volgende werkdag binnen 24 uur verzonden. Uitgezonderd Zat, Zon en Feestdagen. Houd er rekening mee dat de minimale uithardingstijd van sojawas ongeveer 3 tot 4 dagen is, zo kunnen de geurmoleculen zich volledig binden met de sojawas. Het is daarom aan te raden om de kaars eerst even te laten staan alvorens u deze brand.
Is de was diervriendelijk en milieuvriendelijk
Ja sojawas is gemaakt van sojabonen, 100% plantaardig dus diervriendelijk en milieuvriendelijk.
Wat kan ik in de gel laten verwerken
Het liefst niet brandbare voorwerpen, zoals stenen, munten, schelpen, een hangertje of een ring. Wilt u een plukje haren verwerkt hebben, bijvoorbeeld van uw huisdier of een gedroogde bloem, dat kan ook, houd er wel rekening mee dat haren of bloemen zuurstof bevatten en dit mogelijk kleine luchtbelletjes in de gel kan veroorzaken. Vindt u dit storend dan zou ik dat afraden. Vandaar dat u het kaarszand nooit moet laten opbranden tot op de gel. De gel is ook een was maar heeft een warmer smeltpunt. Dit kunt u makkelijk voorkomen door het zand regelmatig bij te vullen en het lont niet tot op de gel in het zand te steken.
Wat zit er op de gel
Kaarsenzand, deze kan in verschillende kleuren. Het kaarsenzand zit er los bij, deze kunt u zelf vullen. Knip een stukje van het bijgeleverde lont van ± 2cm afhankelijk hoelang u het kaarsje wilt laten branden. Het zand brand niet verder dan het lontje. Blaast u het kaarsje uit, wacht dan tot de was is uitgehard, pak het lontje eruit zo kunt u het opgebrande zand makkelijk verwijder, deze blijft aan het lontje hangen. Wilt u de kaars opnieuw branden knip een nieuw stukje lont. Laat het kaarsenzand niet opbranden tot op de gel deze zal dan gaan smelten. Vul het kaarsje geregeld bij. Wilt u liever geen zand gebruiken, omdat deze steeds bijgevuld moet worden, dan is het ook leuk om op de gel een waxinelichthouder te plaatsen en daarin een waxinelichtje te branden. Dit zou ik dan wel meteen doen en het bijgeleverde kaarsenzand niet gebruiken, dit omdat het kaarsenzand altijd een beetje aan de gel plakt, dit ziet er dan minder mooi uit, gebruikt u alleen kaarsenzand dan maakt dat niet uit. Het bijgeleverde kaarsenzand kunt u ook opbranden op een eigen schaaltje.
Kan ik de voorwerpen nog uit de gel verwijder
Ja dat kan. Mocht u de kaars niet meer willen of deze zou kapot vallen dan kunt u de gel uit het glas verwijderen. Plukjes haar of bloemen gaat niet, hier blijven gel restjes aan zitten. Van voorwerpen zoals munten, stenen. schelpen of hangertjes kunt u het ergste verwijderen met keukenpapier of een oude doek en vervolgens schoonmaken met warm water.
Waarom zijn deze kaarsen duurder dan gewone kaarsen
Om u een indicatie van de prijs te geven. Soja was is aanzienlijk duurder dan de traditionele paraffine was, maar heeft wel een langere brandtijd. De glazen om de kaarsen in te maken, alcohol om de glazen schoon te maken, lonten om de kaars te kunnen branden, geur en kleurstoffen om de effecten te maken, veiligheidsstickers die verplicht zijn, het inpakmateriaal en labels om te kunnen verzenden, en natuurlijk de tijd die ik bezig met deze kaarsen te maken.
Waarom flikkert de vlam
Als de vlam flikkert dan is meestal het lont te lang, knip het lont af tot 5mm. Of de kaars staat in de tocht, verplaats de kaars op een veilige manier, het beste als deze niet brand.
Waarom verzendkosten
Bij veel grote bedrijven zit de verzending vaak verwerkt in de prijs, waardoor mensen denken dat ze gratis verzending hebben of ze krijgen betere aanbiedingen van verzendproviders omdat ze veel meer producten verzenden. Voor mij zijn de verzendkosten gewoon gelijk aan die van u.